Vevők és gyártók kéz a kézben jutottak el az utakat uraló többtonnás acélszörnyekig. A szabadidő-autók őrülete ma már húszcolos, hordónyi kerekeken guruló típusokat szült, amelyek meglepő módon még így is tudnak takarékosak lenni.

Ezt komoly erőfeszítéssel érik el a gyártók, pedig egy szerény teljesítményű, könnyű autó játszva hozná a rekordközeli értékeket. Ezt bizonyítja a Peugeot 1981-ben bemutatott 305-re épülő VERA tanulmánya. 

Már az 1980-as években tudták a fillérekből tankolható autó receptjét 1

Az autó érdekessége, hogy nem egy csepp alakú, futurisztikus vágyálom, hanem javarészt tényleg az 1977-ben bemutatott 305-ös szériára épül. Mégis, egy amerikai tesztút során elértek vele 2,57 l/100 kilométeres átlafogyasztást! Mindezt a nyolcvanas évek elején, hibrid hajtás és egyéb elektronikus csodák nélkül. Miből állt össze a recept? 

  • Aerodinamikai finomítások
  • Hajtáslánc-optimalizálás
  • Súlycsökkentés

Már az 1980-as években tudták a fillérekből tankolható autó receptjét 2

Formáját tekintve egy korabeli, tipikus szedánt látunk, de a részletek árulkodnak. Az első keréknél a hagyományos sárvédőív helyett a kerék mögül, folyamatosan kiszélesedő lemezt találunk, ami optimalizálja a levegő áramlását. A teljesen sima keréktárcsák is ezt a célt szolgálják, akárcsak a csomagtartó és a hátsó rész kialakítása. Ezekkel a változtatásokkal elérték, hogy a 0,44 Cw-érték 0,32-re csökkenjen.

Már az 1980-as években tudták a fillérekből tankolható autó receptjét 3

Az eredeti motort (4 hengeres, 1360 köbcentis benzines 74 lóerővel) 1452 köbcentis, 63 lóerős dízelre cserélték, hosszabb váltófokozatokkal. Az eredeti autó tömegét pedig egész elképesztő, 188 kilogrammal sikerült lentebb faragni. Minden területen csökkentették a tömeget, műanyag karosszériaelemeket alkalmaztak, tartozékokat hagytak ki, így elérték a 760 kilogrammos tömeget. 

A rendkívüli fogyasztási értéket Detroit és Knoxville között érték el, de természetesen a lehető legspórolósabb vezetési stílussal, 53 km/órás átlagsebességgel. Az eredmény így, ennyi év távlatából is komoly, a 2,57 l/100 km igazán extrém, normál használat mellett 4,6 l/100 km-t adott meg a Peugeot. 

A recept tehát mindig is ott volt az asztalon, de úgy tűnik, az üzemanyag nem volt sosem elég drága a tömeges alkalmazáshoz.