A vártnál nagyobb figyelmet kapott egy hollandiai autós üldözés, amiben a rendőrség egy fekete Audi A5-öst üldözött. A sofőr nemigen akart megállni, de végül Wageningenben sikerült feltartóztatniuk, még ha négy rendőrnek is kellett kirángatnia a kormány mögül az illetőt. Ezután újabb váratlan fordulat következett be a kedd esti hajszában, a rendőrautó ugyanis nem bírta a komolyabb igénybevételt.

A B-osztályos Mercedes-Benzt oltani is kellett, miután a fékrendszer túlmelegedésének következtében az lángra kapott. Poroltó segítségével még időben sikerült eloltani a tüzet, így komolyabb kár nem keletkezett az autóban – számolt be az esetről a TopGear holland kiadása.

Egy pár évvel ezelőtti rendőrségi nyilatkozatra hivatkozva arra is rámutatott a portál, hogy a Mercedesekben nemhogy nem cserélték ki a hagyományos, sztenderd fékeket, de azokat nem is állították át. Attól függetlenül, hogy azokat nem kimondottan autós üldözésre tervezték, még az autó nagyobb tömege ellenére is alkalmasnak kellene lenniük a hétköznapi rendőrségi munkára.