A hazai motorosok egyik kedvenc szakasza a Bajna-Héreg között található kanyargós rész, ami az élvezeti érték mellett balesetveszélyt is rejt magában. Ezt az állapotot próbálták javítani a különös útburkolati jelekkel, amelyek több szervezet, hatóság, illetve magánszemély kezdeményezését követően kerülhettek fel.

A sportmotor.hu szerint „a burkolati jelek legfontosabb szerepe, hogy általuk elkerülhető a kezdő motorosok egyik jellemző vezetéstechnikai hibája, nevezetesen, hogy túl szűk íven kezdik meg a kanyart, ezért ha a gép nem is, de a felsőtestük már átlóg a másik sávba”. A zöld csík célja, hogy a kerék a felezővonalhoz képest azon kívül legyen kanyarodás közben. A köröknek pedig szintén az a lényege, hogy a motor kereke ne azokon belül fusson, hanem kívül.

Pár éve Héreg és Tarján között már felfestettek egy szakaszt, amit 2023-ban követett még egy, ennek ügyét és építését a Kanyarfotó stábja karolta fel, és az összefogás eredményeként egy rizikós S kanyar is megkapta idén az új jelzéseket.

A helyszínről a Kanyarfotó tett fel egy alapos videót, amiben részletesen bemutatják a készítést, és a háttérben húzódó okokat.