Beperelt egy bajor szállodát egy német túrázó, miután nagyjából 10 ezer eurós, átszámítva négymillió forintos kár keletkezett az ott parkoló Mercedesében azáltal, hogy összenyalták a környékbeli tehenek – számolt be a bizarr ügyről az Iamexpat.de.

Felix F. egy túráról visszatérve fedezte fel, hogy az autóját – és másik ötöt – összenyaltak a tehenek, akik meglehetősen egyértelmű nyomokat hagytak maguk után, kezdve a nyálnyomokkal, illetve az autó karosszériájában keletkezett karcolásokkal, horpadásokkal, továbbá a tett színhelyét tehénlepény borította be.

A szállásadó eleinte azzal védekezett, hogy a vendégeknek számolniuk kellett volna a hasonló esetekkel, miután állítólag közismert, hogy a környéken rengeteg állat kóborol. A bíró szerint ugyanakkor erre a szállodának figyelmeztető táblákkal kellett volna felhívnia a figyelmet, hogy a vendégek tisztában legyenek azzal, milyen kockázatnak vannak kitéve, ha otthagyják az autóikat.

Peren kívül próbál megegyezni a szálloda ügyvédje a károsult vendéggel, így 60 százalékos kompenzációt ajánlott fel. Felix F.-nek szeptemberig kell döntenie arról, hogy elfogadja-e az ajánlatot, vagy jogi úton próbál magasabb kártérítést kiharcolni.