Több ezer dolláros, azaz alsó hangon milliós nagyságrendű kárt okozott az a férfi, aki augusztus 8-án, a kora reggeli órákban egy louisianai (USA) bevásárlóközpontban okozott balesetet. A 78 éves sofőr előbb egy téglából készült oszlopot döntött ki az autójával, majd behajtott egy boltba, és aztán egy másikba is – igaz, az utóbbi esetben már hátramenetben, aminek következtében egy optikában kötött ki.

Másodpercekkel később kihajtott az üzletből, de az autóját láthatóan megviselte a malőr. A történtek után az idős férfi távozott a helyszínről, de ekkorra már a rendőrök is a közelben jártak, így hamar a nyomára bukkantak. Vádat egyelőre nem emeltek vele szemben, felmerült ugyanis, hogy eddig ismeretlen betegségben szenved. Erre az alapján következtettek az intézkedő rendőrök, hogy zavartan viselkedett, továbbá alapvető kérdésekre nem tudott választ adni.

A baleset körülményeit ennek tudatában vizsgálják tovább, a láncfolyamatban senki sem sérült meg.

Érdekesség, hogy Louisiana államában a 70 éves, illetve annál idősebb járművezetőknek hatévente meg kell újítaniuk a jogosítványukat – írja a Carscoops. Ehhez a személyes megjelenés mellett látásvizsgálat is szükséges, de adott esetben írásbeli és/vagy közúti vizsgához is köthetik a vezetői engedély meghosszabbítását, amennyiben romlás jeleit mutatják ki a vizsgálatok.