Az incidens pénteken történt a görög főváros, Athén közelében fekvő Éjina szigetén. A kikötői hatóságok szerint a fehér Skoda Karoq eredetileg a kikötőben parkolt, amikor váratlanul legurult a peremről. Szerencsére az eset idején senki sem tartózkodott az autóban.

Strandolókból lettek hétköznapi hősök Görögországban 1

maraislabonita/TikTok

Az autót nem tudták így kiemelni, így egy csónakkal vontatták el a sekélyebb part közelébe, még a teljes merülés előtt. Itt azonban a csónak az alacsony vízben már nem tudta tovább húzni az autót. Ekkor jöttek a hétköznapi hősök, a tengert élvező strandolók, akik alkalmi hajóvontatóként emberi erővel egy kötélell rángatták szárazföldre a pórul járt Skodát. 

@maraislabonita Μια βολτα στο λιμανι της Αιγινας κανεις; #aegina #aeginaisland #islandertiktok #tiktok #car #caraccident #fun #funnyvideos #funny #summer #summer2023 ♬ Vougiouklaki...O glares - Savouidaki.m

A videó humorosan azt sugallja, hogy a sofőr elfelejtette használni a kéziféket, ami valószínűtlenül hangzik, mivel a Skoda Karoq alapfelszereltségben automata elektronikus kézifékkel van felszerelve.

Strandolókból lettek hétköznapi hősök Görögországban 2

maraislabonita/TikTok

A mi tippünk az, hogy az autó valószínűleg duplakuplungos automata sebességváltóval (DSG) felszerelve – és a sofőr valamiért nem húzta P állásba a kart, így üresben hagyva a rögzítőfék sem aktiválódott magától. 

Nincs információ az autó további sorsáról, de van remény, hogy megmenthető a kedves önkéntesek gyors beavatkozásának köszönhetően, akik megelőzték, hogy tokától-bokáig sós víz öntse el az autó belterét.