A világ számos pontján jelent problémát, hogy sokan a szabályokat felrúgva parkolnak le autóikkal, egyes esetekben ezzel sok bosszúságot okozva más autósoknak, vagy éppen a gyalogosoknak.

Ezt elégelték meg a napokban az angliai Birminghamben a rendőrök, akik a Soho Road legpofátlanabbul parkoló járművezetőiről valóságos szégyenfalat tettek közzé a Twitteren, „rosszul parkolnak, de nem törődnek vele” jeligére – szúrta ki a Sun. A különleges akció keretében összesen 37 bírságot szabtak ki szabálytalan parkolás miatt június 1-jén, csütörtökön.

Berágtak a rendőrök a tahó parkolókra, revansot vettek 2
Berágtak a rendőrök a tahó parkolókra, revansot vettek 3

Berágtak a rendőrök a tahó parkolókra, revansot vettek

Berágtak a rendőrök a tahó parkolókra, revansot vettek 11
Berágtak a rendőrök a tahó parkolókra, revansot vettek 12
Berágtak a rendőrök a tahó parkolókra, revansot vettek 13
Berágtak a rendőrök a tahó parkolókra, revansot vettek 14
Berágtak a rendőrök a tahó parkolókra, revansot vettek 15
Berágtak a rendőrök a tahó parkolókra, revansot vettek 16
Berágtak a rendőrök a tahó parkolókra, revansot vettek 17
Fotó megosztása:

„Meghallgattuk a szörnyű parkolással kapcsolatos aggodalmakat, amik miatt a környékbéliek szenvedtek, és cselekedtünk” – írta a Soho Road Police szóvivője. „Amennyiben a közelben tartózkodik a sofőr, őt is bevonjuk, elmagyarázzuk neki, mi a baj ezzel, azt remélve, körültekintőbb vezetésre ösztönözzük így a jövőben, miután bebizonyítottuk, rossz ez a parkolás kultúra.”

„A sofőrök, akikkel a nap folyamán beszéltünk, azt mondták, tudták, hogy szabálysértést követnek el, mégis megtették. Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy a közlekedési szabályok figyelmen kívül hagyása kulturális kérdés, ami nem kezelhető csak bátorítással és oktatással” – tette hozzá a büntetésekre utalva.

Berágtak a rendőrök a tahó parkolókra, revansot vettek 18

Fotó: Soho Road Police/Twitter

Ezután abban a hitben ringatták magukat a helyi hatóságuk, hogy kirívóbb esettel nem fognak találkozni – egészen addig, amíg meg nem látták a járdára félig feltolatva parkoló Vauxhallt. „Aktívan keresni fogják” az ezüstszínű autó sofőrjét – jegyezte meg a látottak kapcsán a rendőrség.

„Ha látja az autóját a képeken, számítson arra, hogy levelet kap a következő napokban. Nagy hatással van a szabálytalan parkolás a többi közlekedőre: veszélyes helyzeteket teremt és életeket sodor veszélybe” – szólt a közösségi médiában közzétett figyelmeztetés.

Berágtak a rendőrök a tahó parkolókra, revansot vettek 19

Fotó: Soho Road Police/Twitter