Láttunk már sok eszement sofőrt, akik a megengedhető legnagyobb össztömeggel, és úgy általában a józan ésszel mit sem törődve pakoltak tonnákat autójukba, vagy pakolták égig a tetőcsomagtartót. 

Ezeknél az eseteknél legalább annyi belátás van a pakolás nagymestereiben, hogy az autó dimenzióit szélességben nem lépik túl. Így amíg gurul a gép, addig tudnak haladni, és a többi közlekedőt sem érik el a kilógó tárgyak.

A videón látható amerikai autósnak viszont még ez sem jutott eszébe. Nyilván nem volt nála semmilyen rögzítésre alkalmas eszköz, hogy legalább a tetőre kösse a léceket, vagy legyen bármi, amit szállított. Inkább bedobta hátra, és a többit a sorsra bízta. A mentőangyalok viszont épp kicsekkoltak, amikor az autópályára hajtott, és a kilógó rakomány elkapott egy út mentén felállított oszlopot. 

Nothing to see here😵‍💫😭☠️ We Love Tools 🎥- ppv_tahoe 🎯😎

Közzétette: Total Tools – 2023. május 29., hétfő

A szabályok szerint az utastérből eleve semmi sem lóghatna ki, de a tetőre rögzített rakomány is csak 40-40 centiméterre lóghat ki mindkét irányban a karosszéria vonalától, oldalirányban pedig teljes mértékben tilos a túlnyúlás. A rakományt rögzíteni kell megfelelő eszközökkel, és nem akadályozhatja a jármű vezetését sem.