Őszintén szólva a párhuzamos parkolás még a tapasztalt sofőrök számára is tud izzasztó lenni, elég egy stresszes, fáradt nap, a mögöttünk türelmetlenül nyomuló autós és egy szűk hely ahhoz, hogy küszködés legyen a beállásból. 

Van, hogy jobb feladni, és egy kényelmesebb helyet keresni, de a videón látható autósban túl későn gyúlt meg a felismerés lángja. Hely lett volna elég, ahogy idő is a beállásra, de neki csak nem sikerült eltalálni a szöget, és ráadásul óvatos sem volt. Ezzel összehozta a sírva röhögős bénázás magas szintjét, ahol az őt videózó autós röhögött, az általa meghúzott Opel tulajdonosa pedig valószínűleg sírt, amikor meglátta az autója oldalát. 

a videó a hirdetés után indul

Hogyan parkoljunk párhuzamosan? 

A legelső feladat a gyakorlás. Amíg nincs rutinunk, addig az éles helyzetek helyett szánjunk rá időt, és próbáljunk meg több helyre beállni a tanultak alapján. 

1. Úgy állj meg, hogy az autód hátsó tengelye egy vonalban legyen a kiszemelt parkolóhely előtt álló jármű hátsó lökhárítójával. Fordítsd el a kormányt és mehet a tolatás.

2. Egészen addig tolass ebben a szögben, amíg a padkához közelebbi hátsó kereked egy vonalba nem kerül az előtted álló autó út felőli oldalával. Ezután állítsd egyenesbe az első kerekeket és így tolass tovább.

3. Akkor kezdj el ellentétesen kormányozni, ha a hátsó, út felőli kerék egybeesik az előtted álló autó síkjával. Addig tolass így, ameddig egyenesbe nem áll az autód.

4. Ezután már csak annyi dolgod van, hogy előrébb vagy hátrébb gurulj, hogy megfelelő pozícióban hagyd az autót a parkolóban. Ne állj túl közel az előtted lévő autóhoz, mert ha hátulról rádparkolnak, akkor előfordulhat, hogy nem fogsz tudni kiállni.

Így csinálja egy profi!