A Bugatti márka modern reinkarnációja eleve azért jött létre, hogy 400 km/óra feletti végsebességgel rendelkező hipersportkocsikat gyártson. Erről szólt az első W16-os motorral szerelt Veyron, ami 1001 lóerővel elérte a 407 km/órát és óriási, szinte hihetetlen jelenség volt debütálásának évében, 2005-ben. 

Azóta minden Bugatti képes erre a mutatványra, sőt a Bugatti Chiron Super Sport 300+ már bizonyította, hogy 480 km/órát is képes elérni. 

Ezt kevés tulajdonos próbálja ki, egyrészt közúton istenkísértés, másrészt zárt pályán is komoly előkészületet igényel, hosszú egyenes szakasz kell hozzá, amit még a milliárdosok sem tudnak könnyedén összehozni. 

400 km/óra feletti száguldásra hívták a kiválasztott autósokat 1

Ezért a Bugatti leszervezte 18 kiválasztott tulajdonosnak a 400 km/óra feletti élményt. 

Az eseményre áprilisban került sor a Kennedy Űrközpontban, a Bugatti saját aerodinamikai tesztjeivel párhuzamosan. A 4,8 kilométeres,extra hosszú kifutópályát korábban az űrsiklók leszállásához használták, egészen a 2011-es nyugdíjba vonulásukig. Most viszont Bugatti-flotta száguldott a kifutón, a tulajdonosokat pedig gyári tesztpilóta készítette fel az élményre. 

400 km/óra feletti száguldásra hívták a kiválasztott autósokat 2

400 km/óránálaz autó másodpercenként 1,25 futballpályát tesz meg, míg a Chiron teljes gyorsulásakor a sofőrök több mint 1gt tapasztalnak. További kihívás, hogy ilyen gyors tempónál észre kell venni a fékezésjelzőket, és meg kell tanulni finoman irányítani az autót, miközben 400 km/óra felett tör előre. 

400 km/óra feletti száguldásra hívták a kiválasztott autósokat 3

Az élmény után a tulajok megtarthatják a versenyoverallt és a sisakot, amit viseltek, és remélhetően boldog és elégedett Bugatti-ügyfelek maradnak, még akkor is, ha a következő eresztésbe már 16 hengeres motor helyett valamilyen elektromos vagy hibrid rendszer kerül.