Ugye sokaknak ismerős az a jelenség, amikor a nyári balatoni csúcsban sokszor azért lassul be kilométerekre az M7-es autópálya, mert a katasztrófaturizmus önjelölt, de annál lelkiismeretesebb képviselői tötyögve vesznek szemügyre egy-egy balesetet?

Bármennyire is gyakori a hazai közlekedésben a jelenség, hungarikumnak nem igazán nevezhető, hiszen külföldön is akad rá példa. Az egyesült államokbeli Georgiában egy sofőr szintén addig „gyönyörködött” az út túloldalán történt balesetben, amíg figyelmetlenségének köszönhetően egy, segítségnyújtás céljából félreállt teherautónak nem szaladt hátulról, ami aztán autóstól katapultálta őt:

a videó a hirdetés után indul

Az esetről készült felvételt állítólag a másik incidens helyszínelésének idején rögzítette egy rendőrségi testkamera, amit a videó alján található vízjel is alátámaszt. A képsorok tanúsága szerint a szedán gyakorlatilag rámpaként használta a teherautót, aminek következtében nagy sebeséggel emelkedett a levegőbe. Végül az aszfalton, de az oldalára dőlve landolt – ráadásul úgy tűnik, mintha ekkor egy másik autóval is ütközött volna.

Kiderült az is a Redditen elterjedt videóról, hogy a levegőbe repült autó sofőrje és utasai – csodával határos módon – túlélték a légi kalandot, igaz, nem úszták meg sértetlenül.