A Lada Samara Rosso a népszerű, szovjet-finn tuningcég sokak által nem ismert opciója volt. A Samara elejére kompletten új bodykit került, ami sportosabbá teszi, de az utastérben is dolgoztak rendesen. Az Oy Konela Ab kimondottan szovjet autók (később teherautók és buszok) finnországi és más észak-európai országokba történő értékesítésére és szervizelésére szakosodott, de sokszor készítettek átalakításokat is.

A Samara Rosso két szabványos fényszóró helyett négy Hella egységet kapott és mivel az irányjelzők lejjebb kerültek, az autó vizuálisan szélesebbnek tűnik. Az acélfelniket könnyűfémre cserélték, fentre eltolható napfénytető került, a csomagtérajtón pedig egy diszkrét légterelő került.

Piszok ritka Lada, amire még ma is rákíván az ember 1

Az átalakított Samarába légkondicionálót is szereltek és fordulatszámmérőt is kapott, amelyet a napellenzőre rögzítettek. Aztán ott vannak még a sportülések, elegáns szövetbetétek, valamint a fából készült kormány és váltógomb.

1991-ben a Lada Samara Rosso egy példányát bemutatták a szovjet VDNKh kiállításon. Ez a változat olyan kis példányszáma készült, hogy igazi ritkaságnak számít ha feltűnik egy-két példány manapság.