Nagy mennyiségű csapadék zúdult Kalifornia területére, ami néhány amerikai farmert drasztikus kényszermegoldásokra sarkallt, miután a korábban kialakított töltés már nem tudta tartani a frontot. Hogy az árvíz ne tegyen komolyabb kárt a farmban, illetve a közeli közösségbe se szivárogjon be,

az elérhető közelségben lévő pick-upot bevetve próbálták megállítani az árvizet.

A Twitterre feltöltött, majd a platformon elterjedt felvétel tanúsága szerint a földműves habozás nélkül beáldozta öregedőfélben lévő Chevrolet Silveradóját, sőt, annak platójára még plusz nehezéket is helyeztek, úgy, hogy addigra már egy Ford F-150 is a mentőakció áldozatává vált.

A videó megosztója, Cannon Michael szerint a rendhagyó ötlet jó szolgálatot tett, még ha egyesek meg is kérdőjelezték, mennyire környezetbarát megoldás, elvégre a két terepjáró olaja és üzemanyaga szennyezheti a vizet. „Feltételezem, más lehetőségeket is számításba vettek, de kétségbeesett helyzetben voltak, amire van, hogy gyorsan kell reagálni, mert kétséges, jön-e egyáltalán segítség” – reagált a felvetésre.

Michael az azzal kapcsolatos aggályokat is igyekezett eloszlatni, hogy az incidens ürügyül szolgálna biztosítási csalásra. Leszögezte, hogy a gazdák, amint tudják, visszaszerzik autóikat, és nem terveznek kárigényt benyújtani utána – nem is lenne észszerű egy olyan esetnél, amiről nyilvános felvételek keringenek az interneten. Ugyanakkor a CarBuzz biztos benne, hogy a pick-upok aligha lesznek újra üzemképesek, már csak a járműveket ért vízmennyiség miatt sem.

A Tulare-tó áradásánál viszont már nem először használtak autókat a töltés megerősítésére: a Car and Driver elevenítette fel, hogy 1969-ben összezúzott járműveket vetettek be ennek érdekében.