Nagyszabású esemény keretében ünnepelte a múlt héten a márka fennállásának 60. évfordulóját a Lamborghini, melyet a Forma-1-es Japán Nagydíjnak is otthont adó szuzukai versenypályán rendeztek meg.

A jubileumot egy parádéval vezették fel, melyen 251 autó vonult fel, többek között olyan, az olasz gyártó történetében meghatározó modellek, mint a Miura vagy a Countach LPI 800-4.

Ezzel az egy időben és egy helyen vezetett Lamborghinik Guinness-rekordja is megdőlt, a korábbi csúcs 250 volt.

Magán a ceremónián egyébként összesen 280 Lamborghini volt jelen, köztük klasszikus, limitált szériás és aktuális modellek is. Stephan Winkelmann, a Lamborghini elnök-vezérigazgatója a rendezvény kapcsán elmondta, az, hogy ennyi autó megjelent, „azt bizonyítja, hogy sokakat megérintett Japánban a márka, és a mai napig nagyra értékelik”. Az évfordulós Lamborghini-napon egy kiállításra is sor került, olyan régebbi modellekkel a reflektorfényben, mint a 350 GT, az Islero és a Countach, amiket a márka egyik részlege restaurált.

Nézd meg képeken a Lamborghini születésnapi eseményét:

Szó szerint parádéval döntött világrekordot a Lamborghini 1

Két műtárgyat is kialakítottak a Lamborghini eseményén, amik az ország leginnovatívabb kortársa művésze, az Ikeuchi, illetve a márka együttműködésével valósult meg, melyek a Time Gazer, illetve a Huracán STO Time Chaser_111100 nevekre hallgatnak.

Szó szerint parádéval döntött világrekordot a Lamborghini 29

Helyben jóvá is hagyták a világrekordot, ráadásul több autóval ünnepelt a Lamborghini, mint amennyi a parádén ténylegesen részt vett.

Szó szerint parádéval döntött világrekordot a Lamborghini 30

A Huracán Sterrato is bemutatkozhatott a japánok előtt az ünnepségen.

Mindezzel együtt a Huracán Sterrato bemutatkozását is egybekötötték az évfordulós ünnepséggel: a sportkupé off-road-változatát ugyan már tavaly novemberben bemutatták, a japán piacra azonban mostanra érkezett meg.