Közlekedési körökben örökzöld témát szolgáltatnak az autósok és a kerékpárosok mindennapos konfliktusai, amik sokszor egyik vagy másik félről tettlegességig fajulnak. Az Egyesült Államokban, azon belül San Francisco környékén azonban egyesek már-már sportot űznek a két keréken közlekedők veszélybe sodrásából: egy hirtelen mozdulattal ajtót nyitnak, hátha sikerül lebillenteni áldozatukat a kerékpárról.

A Fox11 beszámolója szerint a közelmúltban két biciklis is súlyosan megsérült az efféle magánakciókban, másik két kerékpáros pedig állítja, hogy nem ajtónyitással, hanem kormányráhúzással támadtak rájuk. Néhány ilyen összetűzésről már több felvétel is kering a különböző videómegosztó portálokon, az egyiken épp az látható, ahogyan egy Hyundai Elantrából nyitják rá az ajtót az éppen szabályosan, a kerékpársávban tekerő biciklisre:

Február 9-e és 11-e között, azaz csupán három nap leforgása alatt összesen 14 kerékpáros vált autósok célpontjává, közülük nyolcat elütöttek. Az eddigi információk alapján a támadó vezetők tettük elkövetése előtt még gyorsítottak is, hogy utolérjék a kiszemelt kerékpárost.

Az egyik áldozat a csatornának arról számolt be, hogy nyolc öltéssel kellett összevarrni a homlokát. Elmondása szerint még ki is nevették, miután sikeresen kiütötték a nyeregből, majd elhajtottak. A helyi, az incidensekkel az első pillanattól foglalkozó kerékpáros csoport, az East Bay Bike Party egy bejegyzésében kijelentette, „ezek erőszakos, célzott támadások volt a szó szoros értelemben fegyverként használt autókkal”.

A szervezet azonnali fellépést követel az illetékes önkormányzatoktól, míg a rendőrség már vizsgálja az eseteket. Az East Bay Bike Party február 19-ére, vasárnap úgynevezett szolidaritási túrát szervezett annak érdekében, hogy támogassa és egyesítse a környék kerékpáros közösségét.