Centimétereken múlt a baleset Budapest XIV. kerületében, a Fogarasi úton, miután egy kerékpáros a szabályoknak megfelelően egy sávval beljebb sorolt volna, amint az általa használt sáv megszűnt. A mögötte haladó 80-as trolibusz vezetője ugyanis dühösen elkezdett dudálni, majd leszorította az útról.

A jelenetet a kerékpáros kamerával rögzítette:

A felvételt megosztó Bp-i Autósok Közössége szerint a trolibuszsofőr valószínűleg arra számított az október 29-én, azaz szombaton történt esetnél, hogy a biciklis inkább az úttest szélét követi majd, hogy elkerülje a forgalmat. Azzal azonban a KRESZ-t szegte volna meg, ha a buszsávban folytatja az útját, hiszen – ahogyan a képsorokon is látható – egy tábla is egyértelműen jelezte, hogy csak a busz közlekedhet a sávban.

Azt ugyanis külön jelzőtábla engedélyezi, ha kerékpárral is lehet közlekedni a buszsávban, amit szövegesen a KRESZ 54. §-a is alátámaszt:

Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon vagy erre utaló jelzés (117/c. ábra) esetében az autóbusz forgalmi sávon, ahol ilyen nincs, a leállósávon vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán, illetőleg – ha az út és forgalmi viszonyok ezt lehetővé teszik – a lakott területen kívüli úton, a főútvonalként megjelölt úton az úttest jobb széléhez húzódva kell közlekedni.

Ezt a kerékpáros is megerősítette az oldalnak. „Nem volt tábla, hogy a buszsávban haladhatok tovább, ezért soroltam volna át, amikor a buszos dudált, kielőzött, és rám húzta a buszt” – írta.