Mondhatni tökéletesen tipikus helyzet, egy láthatóan elveszett autós próbál beállni párhuzamos parkolással. Már eleve rosszul kezd neki, nem tolatva áll be a helyre, hanem előremenetben, amihez tényleg sok hely kell. 

Már a videót készítő férfi kimért kommentárja is gyanús, de amikor kiszáll a hölgy és lelépi a távolságot (ki tudja, miért?), akkor már érezhető némi megrendezettség. Ez az érzés csak erősödik, amikor megjelenik a segítség, aki végül még pár kínos próbálkozással, de benavigálja a bajba jutott autóst a parkolóhelyre. Majd itt jön a végső poén, amit talán már láttunk máshol is, de ezt nem áruljuk el, derüljön ki a videóból.

a videó a hirdetés után indul

Párhuzamos parkolás? Így csináld!

A két autó közé tolatva való párhuzamos parkolás sokak rémálma az utakon, nemtől és kortól függetlenül. Egy remek leírás a Road and Track magazinból segít kivitelezni a manővert.

1. Úgy állj meg, hogy az autód hátsó tengelye egy vonalban legyen a kiszemelt parkolóhely előtt álló jármű hátsó lökhárítójával. Fordítsd el a kormányt és mehet a tolatás.

2. Egészen addig tolass ebben a szögben, amíg a padkához közelebbi hátsó kereked egy vonalba nem kerül az előtted álló autó út felőli oldalával. Ezután állítsd egyenesbe az első kerekeket és így tolass tovább.

3. Akkor kezdj el ellentétesen kormányozni, ha a hátsó, út felőli kerék egybeesik az előtted álló autó síkjával. Addig tolass így, ameddig egyenesbe nem áll az autód.

4. Ezután már csak annyi dolgod van, hogy előrébb vagy hátrébb gurulj, hogy megfelelő pozícióban hagyd az autót a parkolóban. Ne állj túl közel az előtted lévő autóhoz, mert ha hátulról rádparkolnak, akkor előfordulhat, hogy nem fogsz tudni kiállni.

Egyértelműen megrendezett, vagy valódi a jelenet?
Ilyen tényleg nincs, ezt tuti kitalálták!
48% (194)
Elképzelhető, hogy valóban megtörtént
19% (80)
Egyértelműen nem kamu, ennél sokkal bénább sofőrök is vezetnek
33% (133)