A világ legrégebben fennálló motorsportklubja, a brit Midland Automobile Club (MAC) 112 éve rendezi meg ugyanott, ugyanúgy hegyi felfutóversenyét. 1905-ben rendezték meg először a Shelsley Walsh hegyi felfutót, ahogy az azóta eltelt 112 év mindegyikében is tették. Apró helyszín, ami sose nőtte ki magát, pont ettől bájos.

Itt a sebesség van a főszerepben, nem a profit, ezért sincs akkora rajongótábora, mint más legendás helyszíneknek, Monzának vagy Indianapolisnak. Pedig ez tényleg ősi szentélye a benzinégető versengésnek, ahol a zseniális veteránok mellett korunk csúcstechnikája is képviselteti magát. 

Nehéz elhinni, de ez nem gyorsított felvétel, egy ilyen gép itt tényleg ezt tudja 1

A legendás pálya startvonala

Idén is volt futam, ahol új rekord született Sean Gouldnak köszönhetően. Az általa terelgetett GR59-es, Judd V8-assal szerelt formaautó 22.37 másodperces időt futott, ami pályarekord. Az általa magabiztosan terelgetett versenygép valódi guruló  rakéta, 410 kilogrammos tömegéhez 700 lóerőnyi teljesítmény tartozik. Ezzel a célvonalon már 241 km/órával haladt át. 

A futamról készült felvételt érdemes nagy képernyőn élvezni, és közben győzködni magunkat, hogy senki sem szórakozott a lejátszás sebességével, mert ez a tempó ilyen szűk helyen tényleg nehezen felfogható.