Azt már általánosban is tanítják, hogy a vizet és az elektromos áramot nem jó keverni, hiszen abból nem sülhet kis semmi jó, de ez a Volvo-tulajdonos ezt nem tudta, vagy elfelejtette, vagy pont nem figyelt oda órán, vagy egyszerűen csak nem érdekelte, amikor a tömbház ablakán, az esőbe kilógatott hosszabbítóval töltötte autóját.

Békásmegyeren úgy töltöttek villanyautót az esőben, hogy a közteresek is csak pislogtak 1

A fotót kedden osztotta meg Facebookon az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet.

Esős, rossz időjárási körülmények közt, a lakótelepi lakása ablakából vezette ki a hosszabbítót, amellyel a parkolóban álló autóját töltötte egy III. kerületi lakos. A kábel felügyelet nélkül, a vizes járdán volt végig vezetve az autóig. Járőreink azonnal intézkedtek.

Mint közleményükben írták: elektromos berendezéseket közterületen csak az illetékes szakhatóság engedélyével lehet használni, és csak az erre vonatkozó szabványoknak megfelelő eszköz alkalmazható, ezért intézkedtek. 

A járőrök a jármű tulajdonosát elég hamar megtalálták a központi nyilvántartásban, majd telefonon értesítették. A helyszínen megvárták, igazoltatták, majd felszólították a tevékenység megszüntetésére.

A fotó alá érkezett kommentekből kiderül, hogy ez bizony nem egyedi eset. Budapesten állítólag számos elektromosautó-tulajdonos hasonló módszerrel tölti autóját éjszaka. Ez még száraz időben talán el is megy, de esőben senki ne utánozza, hiszen elég egy sérült szigetelés a hosszabbítón, vagy simán belefolyhat a víz a dugaljba, és az könnyedén zárlatot okozhat a lakásban és az autóban is. A zárlat pedig az elektromos tűz melegágya.

Arról nem is beszélve, hogy a víz remekül vezeti az áramot és ha valaki belelép abba a tócsába, amelyben a beázott hosszabbító pihen, akkor simán áramütést érheti, ami nem tesz jót.