Mindig kényes téma a Ferrarik tuningolása, ha a végeredmény nem olyan, a maranellói márka simán leveteti az ágaskodó paripás emblémát az autóról. A Liberty Walk ennek ellenére rendszeresen húzgálja az oroszlán bajszát, egyre bátrabban nyúlnak hozzá egyre legendásabb Ferrarikhoz.

Legfrissebb alkotásuk egy egészen leültetett és kiszélesített Ferrari F40, melyről tavaly már megjelentek digitális látványtervek, a kézzelfogható autó azonban csak most mutatkozott be a Tokiói Autószalonon.

Elég megosztó, amit a Liberty Walk művelt ezzel a Ferrarival 2 Elég megosztó, amit a Liberty Walk művelt ezzel a Ferrarival 3

Az olasz autóból egy tuning-versenygépet igyekezett faragni a Liberty Walk, több olyan elem is észrevehető az autón, ami utóbbira utal: az erősebb fékek a gyorsabb megállást szolgálják, a hátsó szárny alatt pedig egy Gurney-toldattal növelték meg a leszorítóerőt.

Elég megosztó, amit a Liberty Walk művelt ezzel a Ferrarival 4 Elég megosztó, amit a Liberty Walk művelt ezzel a Ferrarival 5

Nem mehetünk el azonban szó nélkül amellett, hogy a hátsó szélesítéshez belevágtak az eredeti karosszériába, ami sokak szerint tiszteletlen egy olyan autóval szemben, melyből eredetileg csak 1311 példány készült. A hátsó szárny átalakítása is kritikus ebből a szempontból, de ha a belteret nézzük, a kormányon is felvonhatja az ember a szemöldökét: a készítők dobták az eredeti karikát, helyére pedig egy négyszögesített darabot raktak.

Elég megosztó, amit a Liberty Walk művelt ezzel a Ferrarival 6 Elég megosztó, amit a Liberty Walk művelt ezzel a Ferrarival 7 Elég megosztó, amit a Liberty Walk művelt ezzel a Ferrarival 8

Közel sem egyértelmű tehát még nálunk sem, hogy ez egy jól sikerült gép lett-e a Liberty Walk részéről, vagy ezúttal esetleg túllőttek a célon. Segíts a döntésben, szavazz:

Neked bejön a Liberty Walk-féle Ferrari F40?
Nagyon is!
48% (675)
Nem, ehhez az autóhoz hozzá sem szabadott volna nyúlni
52% (728)