Vannak, akik számára az autózás egyfajta előrelépés a ranglétrán. Olcsó, könnyen elérhető autóval kezdenek, és ahogy haladnak előre életükben, kerülnek magasabb szintre a céges ranglétrán, úgy lesznek egyre komolyabb típusaik.

Mások ragaszkodnak egy-egy márkához, típushoz, és azzal húznak le évtizedeket, nem törődve a prezstízzsel. Hollandiában, egy Porsche-szalonban viszont igazi furcsaság történt. Egy vásárló meglepő, szokatlan autót számíttatott be, mikor a Porsche Panamera Turbo S kulcsait átvette. 

Nem hiszed el, milyen autót cserélt Porschéra egy holland férfi 1

A Porsche Panamera Turbo S ára 80-82 millió forint körül mozog, 8 fokozatú PDK dupla kuplungos, automata váltóval, négyliteres, V8-as motorral, 630 lóerővel és 820 Nm nyomatékkal. A végsebesség 315 km/óra, és 3,1 másodperc alatt ugrik százas tempóra. Maga a négyüléses brutalitás, bőséges luxussal megfűszerezve. 

Nem hiszed el, milyen autót cserélt Porschéra egy holland férfi 2

Ebbe átülni még egy átlagos prémiumszedánból is nagy ugrás, hiszen alig van hasonló menetteljesítményre képes típus ebben a méretosztályban. 

Innen nézve érthető, miért rakott ki külön fotót a holland Porsche-kereskedés arról a kocsiról, amit a friss Porsche-tulajdonos otthagyott náluk. A férfi ugyanis egy Toyota Starlettel érkezett. Egy igazi városi minivel az 1990-es évekből, egy tonna alatti tömeggel, kis lökettérfogattal, 75 lóerővel. Pár százezer forintot érhet csupán, a Panamera egy jelentéktelen extratételével érhet fel a vételára.

Nem hiszed el, milyen autót cserélt Porschéra egy holland férfi 3

Mivel a Porsche-kereskedés használtautó-kínálatában elég furán nézne ki a kis Toyota, így jótékonysági árverésen értékesítették karácsonykor, a szerencsés új tulaj pedig a szalon dolgozói közül került ki.