Mondom, hogy ne vezess! Miért, mert nem vagy olyan állapotban. Nem, nem, kicsit se. Nem. Óvatosan se. Bérautót se! Mert nem lehet! Ráfaragsz, aztán könnybe lábad a szilvesztered – írja felütésként a BRFK az alábbi videóhoz.

a videó a hirdetés után indul

A BRFK egyenruhásai három óra egy perckor intézkedtek az év utolsó előtti napján a Bajcsy-Zsilinszky úton egy bérelhető autó vezetőjével szemben, akinél a szonda ittasságot állapított meg. A 37 éves férfi elismerte, hogy vezetés előtt egy órával három sörrel jutalmazta meg magát, a bevitt alkoholnak persze esélye sem volt felszívódni. Ezzel kalkulálhatott, viszont azt gondolhatta: a kihalt városban úgysem találkozik rendőrrel, nem így lett, a spicces bérlő a VI. Kerületi Rendőrkapitányságon józanodhatott vallomástétel közben. De itt jön a csavar a történetben:

A videón látható a kettes lajstromszámú ittas versenyző, aki konkrétan retinaszaggató kék villózásban ült be negyvennyolc perc elteltével a fenti okok miatt felszabadultan álló bérkocsiba. Leheletnyit bizonytalan járására, decensen meglassult mozdulataira felfigyeltek az autómegosztós jármű mögött parkoló rendőrök, akik élve a szemük előtt lejátszódó ittasvezetés-kísérlet gyanújával, néhány tétova centi megtétele után sikeresen visszafújták a 24 éves fiatalember rajtját, majd a bevezetett légalkoholméréses koreográfia után őt is a kerületi kapitányságra állították elő.

A rendőrök mindkét fiatalember jogosítványát elvették, velük szemben szemben büntetőfeljelentést tettek, szabadlábon védekeznek.

Látjátok, ő jól döntött: