Nico Rosbergről még nyáron írtuk meg, hogy átvehette az első darabot a világ jelenleg leggyorsabbjának számító sorozatgyártású autójából, a Rimac Neverából.

A Forma-1 2016-os világbajnoka azonban egészen a közelmúltig ki sem próbálta az 1914 lóerős hiper-villanyautót, de az ünnepek alatt megtört a jég, és elvitte első útjára új szerzeményét a monacói hegységekben. 1,85 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra, végsebessége pedig 412 km/óra, így nem csoda, hogy egy ponton még a németet is megtréfálta a technika, és bemutatott vele egy piruettet, miközben driftelni próbált.

Mindennek ellenére Rosberg nem győzte méltatni a Neverát. „Elképesztően jó fekvése van, egyszerűen beteg, milyen jól fekszik az aszfalton. Bármit megtesz, amit csak akarok. A fékezése fantasztikus, és olyan gyors, hogy szinte már beteg” – beszélt szuperlatívuszokban a 37 éves exversenyző az autóról.

Összesen 150 darabot gyárt a horvát márka a 120 kWh-s akkupakkal és összesen négy villanymotorral ellátott típusból, melynek induló ára 2,4 millió dollár, ami még a mostani, a korábbiaknál valamivel erősebb árfolyamon is több mint 900 millió forintos összeget jelent.