Hol is kezdjük? Talán kezdje inkább a rendőrség bejegyzése, mert nehéz jobb felütést találni ennek a témának: 

„Tudósok kiderítették, hogy „apa kocsit hajt figyelmesen, tapasztaltan, türelmesen, továbbá helyes munka és időbeosztással minden nehézséget át lehet hidalni”. Fogadják szeretettel karácsonyi, új évi kicsit bolondos, de annál inkább igazságokat megfogalmazó videónkat. Ezzel kívánunk Önöknek balesetmentes 2023-as évet!”

– írja a rendőrség a lentebbi videóhoz, amelyhez a Tudósok: Apa kocsit hajt című örök klasszikusa adja az alapot. Egyelőre bambán nézünk magunk elé…

Sok mindent nem is kell mondani a rendőrség videómegosztó csatornáján feltűnt kisfilmről, amit igazából a Tudósok nevű zenekar – már ha lehet őket a hagyományos értelemben vett zenekar skatulyájába dugni – egy réges-régi dalához készített. 

a videó a hirdetés után indul

Ez egy lóképekből álló videóklip, rendőrszereplőkkel. Szinte napra pontosan 29 éve – 1993-ban – készült már az 1984-es számhoz egy szintén furcsa felvétel, ami az akkori szilveszteri, Megáll az Év! című Geszti-műsorban ment le, valószínűleg a tévénézők legnagyobb döbbenetére. 

A rendőrök viszont nem a ventilátorba hajoló csajokat, vagy a tébláboló tyúkokat, a kartondoboz járművet hangsúlyozták ki, hanem a dal valódi mondanivalóját, ami a biztonságos közlekedésre hívja fel a figyelmet. Hiszen „Apa kocsit hajt figyelmesen, tapasztaltan, türelmesen”. Nem kerüli el a szövegíró figyelmét a közlekedésben részt vevő gyalogos sem, aki „nem lép le az úttestre, mert akkor talán egy kis veszély fenyegetné”.

De nemcsak a közlekedéshez kapcsolódó útmutatást kapunk a mestertől, hanem az időmenedzsment tekintetében kihívásokkal küzdő polgároknak is szolgál jó tanáccsal Bada Tibor, ők az alábbi sorokat szívleljék meg: „Helyes munka- és időbeosztással minden nehézséget át lehet hidalni.”  

A Tudósok amúgy ma is aktív, bár Bada Dada nélkül – ő sajnos 2006-ban meghalt -, azóta Dr. Máriás viszi a brandet. 

És akkor legyen itt az eredeti klip is:

 

Vajon ez egy vicces karácsonyi, szilveszteri videó akart lenni?
Igen
30% (117)
Nem
31% (119)
Halvány fogalmam sincs mi ihlette ezt a videót, de én is kérek belőle!
39% (151)