Egy olyan városi terepjáró esetében, mint amilyen a Lexus LX, a dűnék vagy egy külvárosi szakasz a szokványos környezet. Az Egyesült Arab Emírségekben inkább az előbbi jellemző, épp emiatt meglepő, hogy ezt a példányt a tengerből kellett kihúzni.

Az nem derült ki, hogyan került egyáltalán a víz alá az SUV, de több mint valószínű, hogy a történtek után már nem fog részt venni a közúti közlekedésben. Legalábbis az arabok gazdasági helyzete nem tartja indokoltnak mindazt a bíbelődést, amit a sós víz, illetve az általa hagyott nyomok eltakarítása, valamint a korrodálódott alkatrészek cseréje jelentene.

 

Miközben a tulajdonos minden bizonnyal már a következő autójára leadta a rendelést (bár hosszú a várólista), az LX komolyabb külsérelmi nyomokkal került elő: a lámpái, a hűtőrács és az első lökhárító is megsérült. Úgy tudni, személyi sérülés nem történt a balesetben. Körülményei kapcsán csak találgatni lehet – a CarBuzz szerint a legesélyesebb forgatókönyv az, hogy a sofőr túlzott önbizalma a kiváltó ok.