Vannak autósok, akiknek a gépjármű maximális terhelhetősége nem a felső határ. Sokkal inkább kihívás, egy szám, amit meg kell ugrani, vagy épp semmit sem jelent számukra. Amikor ők meglátják a barkácsáruház szállítási költségeit, már döntik is hátra az ülést, szerelik fel a tetőcsomagtartót, rajtuk nem fog meggazdagodni holmi fuvaros!

Igaz, vannak olyan autókategóriák, amelyekkel anyagi szempontból (biztonsági szempontból semmiképp) érthető a hazardírozás. Ezen az orosz videón egy öreg Volgát pakolnak meg cementeszsákokkal, nem tudjuk, mennyi az össztömeg, de súlyos tonnákról van szó. 

Ezt a videót látva hihetetlen, de a Volga kigördült a telepről, és talán elérte a célállomást. Mivel vélhetően értéke egyenlő lehet a fuvardíjjal, így ez a dupla vagy semmi bejött az orosz autósoknak.

Nem csak Oroszországban vannak hasonló lelkületű szállítók. Az Egyesült Államokban a pick-up az isten, ezekre a platós gépekre bíznak minden melót, de van, aki kicsit túlvállalja magát. Ez a rozsdás fehér darab a videón kapott két dögnehéz széfet a hátára, a földig ülő karosszéria elárulja, mennyire örült a dolognak.

Egy Opel (Vauxhall) Corsa nem épp a teherszállítás legcélszerűbb eszköze, de egy angol autós szerint tökéletesen megfelel a köbméternyi homok szállítására. Ilyenkor sem lennénk a targoncakezelő helyében, megterhelő lehet ilyen kuncsaftokkal egyezkedni, főleg ha jön a „meg ne nyomd a kocsimat” szöveg.

a videó a hirdetés után indul