Amekkora kiváltság, legalább akkora felelősség egy bivalyerős szuperautó tartása, ami még azok esetében is igaz, akiknek a pénztárcája feneketlen. Ez hatványozottan igaz, ha a világ egyik, ha nem a legritkább sportkocsijáról van szó, nevezetesen a Pagani Zonda Barchettáról, melyből az egész világon mindössze három példány szaladgál.

Nos, az egyikben szeptember 2-án, pénteken komolyabb kár keletkezett, miután egy, a horvátországi Zágráb utcáin rendezett ralieseményen ütközött egy Ford Fiestával.

A helyszínen készült felvételek tanúsága szerint a Zonda Barchetta sofőrje gázt próbált adni, de minden bizonnyal rossz helyen és rossz időben, és szétszaladt a ménes – ami nem is csoda, hiszen a 7,3 literes, V12-es motor 789 lóerős teljesítményt és 850 Nm-es forgatónyomatékot ad le. Az erős, hatfokozatú szekvenciális váltóval szerelt hajtással 355 km/órás sebességre képes a Pagani, 0-ról 100-ra pedig 3,1 másodperc alatt gyorsul.

Így kitört az autó fara, és onnantól az ütközés elkerülhetetlen volt. A Fiesta is megrongálódott, míg a ritka Paganinak főként a vezetőoldali része roncsolódott. Sérült az első felfüggesztés, a hátsó kerék pedig ki is szakadt a helyéről. Az egyébként elkerülhető baleset biztosan sokba fog fájni, mivel a 2017-ben bemutatott ritkaság értéke 17 millió dollár, átszámítva 6,8 milliárd forint.