Garázdaság vétsége miatt az Esztergomi Járásbíróság jogerős végzésében 450.000 Ft pénzbüntetéssel sújtotta azt a férfit, aki késő este, a nyílt utcán szétverte a gépkocsiját  – számolt be a Tatabányai Törvényszék Sajtóosztálya.

Mint arról korábban a Vezess is beszámolt, a férfi 2022. március 01-jén este tíz óra körüli időben egy esztergomi lakótelepen parkoló tehergépkocsit próbált meg beindítani, de az nem sikerült.

Erre a férfi mérgében ütötte, rúgta a gépjárművet, egy kalapáccsal többször beleütött az első szélvédőbe, ami szilánkosra tört. Ezután a vádlott egy alkalommal a kalapáccsal beleütött a jobb első ablakba, majd a motorháztetőbe. A férfi a rongálást a jármű bal oldalán folytatta, perceken keresztül folyamatosan lábbal rúgta és a kalapáccsal ütötte a jármű különböző részeit.

a videó a hirdetés után indul

Az elkövető zajos és erőszakos magatartására a lakótelepen több személy felfigyelt, a szemtanúk értesítették a hatóságot. A vádlott nyílt utcán tanúsított, erőszakos magatartását a térfigyelő kamera is rögzítette.