A modern vezetéssegítő rendszerekkel ellátott autók számára már kivitelezhető feladat az autópályás haladás, amit ez a szerencsétlen eset is bizonyít. A beszámolók szerint a férfi Genk városából tartott Halen városába vasárnap délelőtt, amikor az eset történt. Elvesztette eszméletét vezetés közben, de így is nagyjából 25 kilométeren át autózott egy férfi a belgiumi A2-es autópályán, mire a rendőröknek sikerült megállítaniuk a sávot tartó, és megfelelő tempóban, magától haladó autót.

A jelenséget több autós is észlelte, és hívta a rendőrséget. A Renault Clio sofőrje láthatóan ájultan ült az autóban, és a kocsi ide-oda kacsázott a sávon belül, ami mutatta, hogy csak a sávtartó automatika tartja a fehér vonalak között.

A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a segélykérő hívásokra reagáló rendőrök az autó elé hajtottak, hogy a járőrkocsival így fékezzék le az önvezető gépet. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan hogy végződött az akció, a hatóságok által közzétett fényképen az autót egy korlát mögött lehet látni, az autópálya mellett, félig az ott lévő bokrokban.