A miskolci közlekedésrendészek július 22-én közúti ellenőrzést hajtottak végre az 3-as főúton. A járőrök 17:05-kor a Nyékládháza és Emőd közötti útszakaszon két, egymás után közlekedő tehergépkocsira figyeltek fel, amelyeknek vezetői telefonáltak.

A rendőrök megállították a járműveket, hogy ellenőrzés alá vonják a sofőröket.

Ekkor világossá vált, az egyik sofőrt menet közben megcsípte egy méh, ezért allergiás reakciók jelentkeztek nála. Az apa, aki elöl ment, telefonon próbálta meg az úton tartani a fiát.

A rendőrök azonnal a szolgálati gépjárműbe ültették a fiatalembert, majd megkülönböztető jelzéssel Nyékládházára vitték az egyre hevesebb allergiás tüneteket mutató férfit. Az orvosi rendelőben az ellenszer beadását követően a sofőr jobban lett, majd a rendőrök visszavitték az édesapjához, aki a rendőröknek megköszönte, hogy megmentették a fia életét.

A Police.hu a rendőri jelentésre hivatkozva közölte, hogy a két személy által elkövetett szabálysértés miatt „az ügy körülményeire való tekintettel” helyszíni bírságot sem szabnak ki, illetve szabálysértési feljelentést sem tesznek.