A James Bond-sorozat 24. része, a 2015-ös 007 Spectre – A Fantom visszatér kedvéért készült 10 darab abból a terepjáróból, melyből egy most eladósorba került.

A Land Rover Defender SVX-et a hosszú tengelytávú Defenderből fejlesztette közösen a Land Rover, és az akkor még független, már a márka által megvásárolt építő, a Bowler. Az SVX pickupos hátsót, durva külső bukókeretet, tetőcsomagtartót, komoly gallytörőt, csörlőt, sárvédő-szélesítéseket kapott. Utóbbiakra a brutális méretű – és megjelenésű –, 37 colos kerekek miatt volt szükség, melyek persze a futómű átalakítását megkövetelték. A motort új turbófeltöltővel, töltőlevegő-hűtővel és vezérlőegységgel látták el.

Kattints a képre, galéria nyílik!

Hét darab van ebből a szörnyből, egyet most eladnak 1
Hét darab van ebből a szörnyből, egyet most eladnak 2

Hét darab van ebből a szörnyből, egyet most eladnak

Hét darab van ebből a szörnyből, egyet most eladnak

Hét darab van ebből a szörnyből, egyet most eladnak 10
Hét darab van ebből a szörnyből, egyet most eladnak 11
Hét darab van ebből a szörnyből, egyet most eladnak 12
Hét darab van ebből a szörnyből, egyet most eladnak 13
Hét darab van ebből a szörnyből, egyet most eladnak 14
Hét darab van ebből a szörnyből, egyet most eladnak 15
Hét darab van ebből a szörnyből, egyet most eladnak 16
Fotó megosztása:

Az öt- helyett immár négyajtós járgányba a kaszkadőrjelenek kedvéért előre sportüléseket szereltek, hátul maradtak az eredetiek.

A Bowler 10 darabot épített a Defender SVX-ből, de mára csak hét példány létezik, három ugyanis a forgatás során megsemmisült, az alábbi jelenetben látható, hogyan:

A most eladásra kínált SVX nem az első a piacon, ám egyértelműen a legjobb állapotú, ugyanis alig 470 km-t futott, sérülésként pedig mindössze a raktér karcolásait lehet említeni, melyeket még a forgatáson, a kamerák és egyéb felszerelések szállításakor szerzett – azaz talán még sármot is adnak.

Hét darab van ebből a szörnyből, egyet most eladnak 17

Ennyi a hibája (Fotó: Bonhams.com)

A filmben az ausztriai alpesi jelenetekben a rosszfiúk járgányaként feltűnt autót június 24-én, a Goodwoodi Sebességfesztiválon árverezik el, a leütési árat 150 és 200 font, azaz kb. 70 és 95 millió Ft közé becsülik.

Minden érdekel, ami a 007-es ügynökhöz kötődik? Kattints ide!