Kaliforniában, csendes magányban lógott kábelvégen egy Tesla Model 3-as, benne a pihenő tulajdonossal. Mivel ingyenes, ezen a 7 kW teljesítményű, lassú oszlopon töltögette autóját, és közben szundított az ülésben. Egy ilyen oszlopnál nagyjából 10 órát vesz igénybe a 85 százalék elérése, ő meg éppen csak 20 százaléknál járt. 

Arra járt azonban egy GMC furgon, melynek sofőrje kipattant, és lehúzta a töltőkábelt, majd még matatott egy ideig az autónál, mire felébredt a bent alvó sofőr. Hely még volt tölteni, és ő nem is villanyautóval érkezett, viselkedése tehát több mint furcsa. 

Vajon mi vezérelte a kábelrángató huligánt, akit a Tesla-tulaj mellett az autó 360 fokban rögzítő kamerarendszere is észrevett? 

Talán merő frusztráció vezérelte, és csak ki akart tolni az ingyen megtehető kilométerekért várakozó villanyautóssal, mivel neki a GMC pickup teletankolása nagyjából 60-80 ezer forintnyi dollárba fáj. Viszont ennél a kicsinyes bosszúnál sokkal valószínűbb, hogy szimpla tolvajjal állunk szemben. A Tesla Model 3 töltéséhez ugyanis ezen az oszlopon adapterre van szükség. A J1172-es elnevezésű átalakítóval tud csatlakozni a Tesla ezekhez a Type1-es oszlopokhoz, ám ezt az alkatrészt könnyű kihúzni az autó csatlakozójából. 

Meglehet, hogy erre vadászott emberünk, nagyjából egy szűk tankolás értékét, 60 ezer forintot kérnek el egy-egy ilyen átalakító kábelért.