Közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly nyáron, a 8-as főúton szabálytalanul és veszélyesen manőverezett, és csak a többi sofőrön múlt, hogy nem történt emiatt baleset – írják az ügyészség oldalán.

A vádirat szerint a férfi 2021. június 27-én délután közlekedett Audijával Városlőd külterületén, miközben Veszprém felől Ajka-Bakonygyepes irányába haladt. Először az „Előzni tilos” tábla és a kettős záróvonal ellenére megelőzte az előtte haladó motorost, majd hosszasan a szembejövő két sávban haladt tovább, ezzel hirtelen irány- és gyors sávváltásokra kényszerített négy szembejövő, szabályosan haladó autóst, akik így tudták elkerülni az ütközést.

A motoros fedélzeti kamerája rögzítette az eseményeket:

a videó a hirdetés után indul

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy az elkövető pszichológiailag alkalmatlan a járművezetésre.

A férfi ráadásul a bűncselekményt korábbi bűncselekmény miatti próbaidő alatt követte el, ezért az ügyészség indítványozta az Ajkai Járásbíróságnak, hogy a korábbi eljárást kapcsolja a mostani ügyhöz, az elkövetővel szemben pedig halmazati büntetésül börtönbüntetést szabjon ki, illetve tiltsák el a közügyek gyakorlásától és a közúti járművezetéstől, utóbbitól végleg.

Az eset már tavaly nyáron is nagy port kavart, akkor meg is szólalt a sofőr: