A gyerek- és tinikorukat a ’80-as években megélők, de a későbbi generációk körében is nagy népszerűségnek örvend a tudósokból botcsinálta kísértetvadászokká vedlett, csetlő-botló Szellemirtók.

A népszerűséghez a karakterek, a sztori, a humor és a jól adagolt horror mellett a látványvilág, a kellékek is hozzájárultak, menő szellemes logó, a hátra szerelhető protonágyúk, a tűzoltóságból átalakított főhadiszállás, és persze az Ectomobil, a Szellemirtók járgánya.

Ennél szellemesebb Ladát még biztosan nem láttál 1

Fotó: Getty Images

Az első két filmben, majd a tavalyi Szellemirtók: Örökség-ben az Ecto-1-nek is nevezett autó egy erősen átalakított 1959-es Cadillac Miller-Meteor Sentinel mentőváltozata volt, a fecskeszárnyas dizájn, a domború ívek miatt azonnal bárki fel tudja idézni magában, sőt, talán az is, aki sosem látta a filmeket.

A 2016-os, csúfos bukást hozó rebootban egy másik modellre, egy 1984-es Cadillac Fleetwoodra „osztották” az Ectomobil szerepét.

Ennél szellemesebb Ladát még biztosan nem láttál 2

Fotó: Getty Images

Vannak persze olyanok, akik egyéb más modelleket alakítgatnak-festenek addig, míg sikerül elérniük a Ghostbusters-stílust, sőt, immár akad olyan is, aki virtuálisan készítette el saját verzióját, méghozzá egy Ladából.

Az orosz Mihail Szacsko szerszámok helyett grafikai programokhoz nyúlt, hogy egy kombi kocka-Ladát, vagyis egy VAZ 2014-est maszkírozzon Ectomobillá. A munka remekül sikerült, élőben is megnéznénk az egyelőre csak bitekből álló, pixelekben elénk táruló autót.

Kattints a képre, galéria nyílik!

Ennél szellemesebb Ladát még biztosan nem láttál 3
Ennél szellemesebb Ladát még biztosan nem láttál 4

Ennél szellemesebb Ladát még biztosan nem láttál

Ennél szellemesebb Ladát még biztosan nem láttál

Ennél szellemesebb Ladát még biztosan nem láttál 13
Ennél szellemesebb Ladát még biztosan nem láttál 14
Ennél szellemesebb Ladát még biztosan nem láttál 15
Ennél szellemesebb Ladát még biztosan nem láttál 16
Ennél szellemesebb Ladát még biztosan nem láttál 17
Ennél szellemesebb Ladát még biztosan nem láttál 18
Ennél szellemesebb Ladát még biztosan nem láttál 19
Ennél szellemesebb Ladát még biztosan nem láttál 20
Fotó megosztása: