Házak felújításakor, átalakításakor, bontásakor néha igen érdekes dolgokra lehet bukkanni, az alábbi is egy ilyen eset.

Egy dél-németországi családi nyaraló bontásakor derült ugyanis ki, hogy az épület spájza és fürdőszobája nem éppen hagyományos építési módszerekkel készült. A külső fal megbontásakor tűnt fel, majd a haladással egyértelművé vált, hogy az építéskor egy furgont integráltak az épületbe, annak kasztnija adott helyet a két helyiségnek, mesélte a Redditen az egyik családtag.

Így nézett ki a spájz és a fürdőszoba a bontás kezdetén – kattints a képre, galéria nyílik!

25 év után derült ki, hogy autót építettek a házba 1
25 év után derült ki, hogy autót építettek a házba 2

25 év után derült ki, hogy autót építettek a házba

25 év után derült ki, hogy autót építettek a házba

25 év után derült ki, hogy autót építettek a házba 6
25 év után derült ki, hogy autót építettek a házba 7
25 év után derült ki, hogy autót építettek a házba 8
Fotó megosztása:

A kibelezett, azaz hajtásláncelemek, ablakok, műszerfal, ülések nélküli kasztni valószínűleg egy, az 1950-es években Németországban gyártott Ford Taunus Transithoz vagy Ford FK 1000-eshez tartozhatott annak idején, ám a nyaraló részeként az egykori vezetőfülke spájzzá, a raktér fürdővé alakult át. Mivel a kasztnit a beépítés előtt vastagon lekenték korróziógátlóval, a rozsda nem árulkodott, a lambéria pedig szinte mindent takart, csak a plafon ívessége lehetett volna feltűnő, de valahogy sosem foglalkoztak vele.

A sztorit a Redditen megosztó felhasználó azt írta, ők 1998-ban vették a hobbitelket a víkendházzal, azaz közel negyed századig használták a furcsa épületet.

25 év után derült ki, hogy autót építettek a házba 9

Fotó: Reddit/ShroomzTV

„Ismerve az itteni hobbitelkek és tóparti nyaralók történetét, az tűnik logikus magyarázatnak számunkra, hogy annak idején maga a furgon lehetett a nyaralókunyhó, aztán azt építették körbe” – írta.

Bár a kasztni ma is rozsdamentes, a kibelezés, átalakítások miatt gyakorlatilag használhatatlan és értéktelen, minden bizonnyal fémhulladékként végzi.