A III. kerületi nyomozók április 20-án este a Hajógyári-szigeten járőröztek, amikor egy fának ütközött autóra figyeltek fel, azonban sem a kocsiban, sem pedig annak közelében nem láttak senkit.

Nem sokkal később egy fiatal érkezett a járműhöz, és elmondta a rendőröknek, hogy az autót a barátnője vezette, akinek nincs jogosítványa, és nem is lehet neki, hiszen éppen csak betöltötte a 16. életévét. V. Dániel elmondása szerint az ütközés után a lány kiszállt az autóból, és elszaladt, a fiú pedig keresni kezdte. A helyszínre megérkeztek a járőrök is, akik a fák között megtalálták a lányt, és visszakísérték a baleset helyszínére.

Átadta a kormányt részeg, 16 éves barátnőjének a Hajógyárin, neki is mentek az első fának 1

A fiatalok kora este találkoztak a belvárosban, ahol ittak, majd kimentek a fiú autójával a Hajógyári-szigetre. Itt vette át a kormányt a lány, és rövid időn belül fának csapódtak. Miután a rendőrök megszondáztatták őket, a mentők mindkettőjüket kórházba vitték. Csak könnyebb sérüléseket szenvedtek.

V. Dánielt ezt követően előállították, a nyomozók járművezetés tiltott átengedése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A fiú a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, és azzal magyarázta tettét, hogy csak vezetni tanította a barátnőjét. A lánnyal szemben járművezetés ittas állapotban vétség miatt indult büntetőeljárás.