Az E90-es 3-as széria van most abban az életkorban, amikor az emelkedő árak ellenére ezek a kocsik veszítenek az értékükből. Még nem hobbiautóként tekintenek rájuk, de 15 év múlva már felértékelődnek a napjainkban átlagosnak vélt tulajdonságaik.

Ilyenek a sorhatos, szívó benzines motor, az egyszerű kézi váltó és a mindenbe beleszóló, lassan kötelező elektronikus vezetési segédek hiánya. Ebben az eladó 325i-ben minden ilyen követelményhez pipa kerül, ami kiegészül még a szédítően alacsony, 8500 kilométeres futásteljesítménnyel és a tökéletes külső-belső állapottal. 

Használni vagy eltenni lenne jó ezt az újként megőrzött 3-as BMW-t? 1

Aki kifizeti a 6 095 000 forintos vételárat, az egy egészen modern, 218 lóerejével kellően erős, de mégis klasszikus értékeket hordozó autót használhat a mindennapokban. Érthető lenne a döntés, de ez tipikusan az a kocsi, amire már most befektetésként lehet tekinteni. Eltárolva, hosszú távon biztos emelkedni fog az ára.

Használni vagy eltenni lenne jó ezt az újként megőrzött 3-as BMW-t? 2

A BMW E90  2005 és 2012 között gyártott középkategóriás BMW. Modellfrissítés 2008-ban volt, temérdek motor- és felszereltségi változattal kapható, sokat autózóknak a 320d vagy a 318d, a főleg városban, rövidebb utakat megtevőknek szervizszempontból a 318i a legészszerűbb megoldás.