Múlt hét szombaton több autó is ütközött az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán. A Magyar Közút diszpécserei a forgalomfigyelő kamerán a helyszínen zajló eseményeket követve vették észre, hogy a szemközti pihenőhelyről egy férfi menetiránnyal szemben elkezd felsétálni a sztrádára.

Végül a leállósávig ment az idős férfi, de ott a kihajtó ágon is összevissza mászkált, sokszor épphogy ki tudták kerülni. Erről egy videót is közzétettek a társaság Instagram-oldalán:

Azonnal értesítették a hatóságokat, egy útellenőr pedig a baleseti helyszínről azonnal elindult a pihenőhöz. A felvételeken is látszik, hogy a benzinkút és a pálya között is még oda-vissza bóklászott, végül az útellenőr „kapcsolta le”. Úgy tudni, a férfi lekéste a buszt, így amíg érte nem jöttek személyautóval, a közutas vigyázott rá.

A felvételek kapcsán a Magyar Közút arra figyelmeztet, hogy éppen az ilyen esetek miatt kell figyelmesen közlekedniük az autósoknak még egy kihajtó ágon is. Ha pedig valaki bármilyen segítségre szorulna, kérjen segítséget, akár egy SOS-telefonon keresztül, de semmi esetben se menjen fel gyalogosan egyetlen gyorsforgalmi útra se.