Lassan egymillió megtekintésnél jár a TikTokon az a videó, amit Rob Adcock tett közzé még a múlt héten. A brit férfi megelégelte, hogy az otthona közelében az autósok nem tartják be a 30 mérföld/órás (kb. 48 km/órás) sebességkorlátozást, ezért úgy döntött, kamu, házilag, de mégis élethűen kivitelezett traffipaxozó kocsival próbálja a szabálytalankodók kedvét szegni.

Adcock elmondása szerint nem egyszer vezetett balesethez a környékén a féktelen száguldozás. „Egyszer néhány srác a kertünkben kötött ki, nem vicc” – nyilatkozta. „Ez az összes itt élő életét tönkreteszi, egyáltalán nem boldogok az emberek. Így elkezdtem gondolkozni azon, mit tehetnék azért, hogy segítsek mindannyiunkon. Mitől lassítanának le?”

A férfi ezután sorra vette a lehetőségeket: a fekvőrendőrök telepítését nem tudta volna megoldani, a sebességmérő kijelzőket nem találta elég hatékonynak – így fogant meg végül az ál-traffipaxautó ötlete. Fényvisszaverőkkel, élethű matricákkal és sebességmérésre utaló figyelmeztetéssel látta el a furgont, ami beigazolta Adcock reményeit.

a videó a hirdetés után indul

A Sun című bulvárlapnak az eset kapcsán a staffordshire-i rendőrség szóvivője azt mondta, hogy az édesapa furgonja nem ütközik a törvénnyel, és egyelőre nem is tettek feljelentést ellene. Arra bátorítják ugyanakkor a lakosságot, hogy osszák meg a közúti biztonsággal kapcsolatos tapasztalataikat a hatóságokkal. Úgy tudni, a helyi egyenruhások már dolgoznak azon, hogy felvegyék a kapcsolatot a férfival az aggályai miatt.

Videóra is vette Adcock a sebességhatárt egyértelműen megsértő autósokat: tapasztalatai szerint a sebességtúllépés típustól abszolút független. „Igazságtalan lenne azt mondani, hogy csak BMW-sek vagy mercedesesek szegik a szabályszegők. Ez az élet minden területére igaz” – állapította meg.

Miközben tisztázta, hogy nem rendelkezik sebességmérő eszközzel, a közösségi oldalon igencsak vegyesen fogadták a férfi húzását. Sokan egyszerűen csak kiborultak a kamutraffipaxozás miatt, míg mások értetlenül álltak azelőtt, hogy volt képes ilyen messzire menni.