A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. Kerületi Rendőrkapitányság lopás és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást egy 20 éves és egy 27 éves budapesti férfi ellen – írja a Police.hu.

Egy férfi 2022. március 21-én éjjel fél 2 körül járó motorral hagyta őrizetlenül az autóját egy VI. kerületi ABC előtt, ahova vásárolni ment be. Ezt az alkalmat használta ki a 20 éves D. László, aki beült a járműbe és elhajtott vele.

A sértett szerint az autóban negyedmillió forint értékű szeszesital, közel félmillió forintnyi készpénz és egy kézi számítógép is volt.

A terézvárosi rendőrök az eset után rögtön megtették a szükséges intézkedéseket, és elrendelték a gépkocsi körözését.

A XI. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei még aznap, 9 óra 27 perckor észlelték a keresett járművet, majd az Alkotás utca és a Hegyalja út kereszteződésében intézkedés alá vonták. Ekkor a korábban benne tárolt dolgoknak már nyoma sem volt. Az autó vezetőjét, D. Lászlót és 27 éves társát, L. Gyulát elfogták, majd mintavétel céljából előállították őket, mivel velük szemben felmerült az ittasság és a bódultság gyanúja.

A VI. kerületi nyomozók D. Lászlót lopás gyanúja miatt hallgatták ki, valamint őrizetbe vették és előterjesztették letartóztatásának indítványozását.

A férfi a történtekkel kapcsolatban elmondta, hogy nem állt szándékában ellopni az autót, csak menni akart vele egy kört, az italokat pedig egy ismerőséhez vitte.

D. László ellen ittas állapotban történő járművezetés, L. Gyulával szemben pedig kábítószer-birtoklás gyanúja miatt indultak külön eljárások, amelyek körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja. Az eltulajdonított italok, pénz és elektronikai eszköz után tovább nyomoznak.​