A filmes autós ugratások titka, hogy nem valódiak. Akárcsak a minden pofont gond nélkül benyelő Batman, ezek sem léteznek. Gondosan előkészített kaszkadőrmutatványok, melyekben általában rejtett rámpákat, bukócsövekkel gazdagon beépített autókat használnak fel. 

Igen, autókat, mert a levegőben lévő darab gyakran nem éli túl a dolgot, nem véletlenül ette tucatszám a kocsikat minden rájuk építő klasszikus sorozat, a Hazárd megye lordjaitól kezdve a Knight Riderig. 

Tehát aki gondol egyet, és padlógázon vág neki a legközelebbi meredek dombnak, az biztosan pórul jár. Csak a baj mértéke a kérdés. Anyagi kár, esetleg halál? Erről tudna mesélni az önjelölt orosz kaszkadőr, aki egy öreg BMW-vel próbált átrepülni egy folyón. 

El is törte a gerincét: 

De úgy tűnik, az Egyesült Államokba nem jutott el ez a videó, és akadt egy Tesla Model S tulajdonos, aki hirtelen felindulásból hasonló babérokra tört. Emberünk úgy döntött, lemásolja a tipikus zsarufilmek ugrató járőreit, és San Francisco egyik meredek utcáján repül hatalmasat. 

Tettét világgá kürtölte, a helyi teslás közösség pedig vette a lapot, és a közösségi oldalakon terjedő infók alapján kivonultak a megadott helyszínre, felvételre kész mobiltelefonokkal. Az ugrató márkatárs nem ugratta be őket: leszállította a látványt, igaz, kicsit túllőtt a célon. 

A repülő Tesla orral földet, majd irányíthatatlanul sodródott lefelé, eltalálva pár kitett kukát és egy Subaru Forestert. Az ismert Youtube-videós, Alex Choi is a helyszínen tartózkodott, és az ugrás után megnézte a végeredményt is.

Videója alapján a két utas, és a szintén az autóban lévő macskájuk sem sérült meg, az autó viszont totálkáros lett, és talán felesleges megjegyezni, ezzel nagyon olcsón úszták meg a dolgot. Épp lehetett volna ott gyalogos, másik autós, akibe belepukkannak, egy sérült villanyautó pedig egy időzített tűzgolyó, ha sérül az akkumulátor, akkor a gyorsan felcsapó lángok könnyen átterjedhetnek a a mellette álló autókra.

Choi elmondása szerint a repülő Tesla sofőrje egy lassú áthajtást sem tett a mutatvány előtt, csak megérkezett, majd vakon padlóig nyomta a gázt, lesz, ami lesz alapon. Ő is vihogva, röhögve közvetítette az eseményeket, nem beszélve a közönség többi tagjáról. Az valahogy fel sem merült senkiben, még a tervezés, odaérkezés fázisában, hogy kéne pár szót váltani a vakmerő idiótával, esetleg teljesen elrontani a bulit a rendőrök kihívásával.