A Maserati GranTurismo egy időtálló olasz klasszikus, a kétajtós túrakupék egyik utolsó példánya. 2007-től egészen 2019-ig gyártották, és az élmény, amit adott, nem fakult az évek során. A Ferrari műhelyeiben, kézzel gyártott 4,7 literes, V8-as szívómotor 460 lóerős, maximális nyomatéka 520 Nm. Egy igazi remekmű, ami meghatározza az autó karakterét, enélkül csak egy gyönyörű héj lenne a Pininfarina által tervezett karosszéria. 

Egy szép Honda Accordnál jobb a tákolt Maserati? 1

Amikor valaki megpróbálkozik a konstrukció lemásolásával, akkor látszik igazán, mennyire magas szintű tudás kell csak egy részben is hasonló jármű kerékre állításához. Mégis akadnak próbálkozások, sőt Indiában akadnak műhelyek, ahol sorozatban gyártják a különféle sportkocsik másolatait.

Egy szép Honda Accordnál jobb a tákolt Maserati? 2

A videón látható darab is egy ilyen műhelyből került ki, alapjait pedig egy Honda Accord adta. Legnagyobb gurítása a nyitható vászontető, amivel azért nem várnánk meg az esős évszakot. 

Egy szép Honda Accordnál jobb a tákolt Maserati? 3

Az építők eltüntettek minden Hondára utaló nyomot, krémszínű, bőrszerű bevonatot kapott a beltér, valamint rengeteg helyen feltűnik a Maserati jól ismert szigonyos logója. Ezzel együtt az összhatás meglehetősen szürreális, olyan lett a gép, mint egy jól sikerült gyerekrajz. Hasonlít, felismerhetőek a vonások, de mégis minden centiméteren eltér az eredetitől.