Különös történet kapott szárnyra a kínai közösségi oldalakon, miszerint egy Tesla Model 3 kínai tulajdonosát figyelmeztette a gyártó hivatalos applikációja, hogy az autót letiltották a Tesla Supercharger hálózatáról a rendezetlen számlák miatt, összesen 3,8 millió jüan értékben, ami átszámítva több mint 217 millió forintnak felel meg – írja a CnEVPost cikke alapján az InsideEVs.

A kirívóan magas tartozás már csak azért is érdekes, mert a Model 3 tulajdonosának még néhány ingyenes Supercharger-kreditje is volt. Képek tanúsága szerint összesen 1,923 millió kWh-nyi energiáról van szó, amiből becslések szerint körülbelül 32 000 alkalommal lehetne teljesen feltölteni a 2020-as modellt.

Nyilvánvalóan valamilyen hiba következtében sokkolták ekkora számlával a Tesla tulajdonosát, aki a márka ügyfélszolgálatától azt a választ kapta, hogy „egyes járművek rendszerében hiba lépett fel”, és orvosolni fogják azt. A probléma okát egyelőre csak találgatni lehet, mindenesetre a Tesla nemrégiben változtatott a Supercharging alapdíján, hogy így javítsanak a töltőállomások kihasználtságán.

A módosítás után Kínában 3,20 jüan (kb. 180 forint) az új percenkénti tarifa, és ennek a duplája, ha teljesen foglalt az adott töltőállomás. Összehasonlítás gyanánt érdemes megjegyezni, hogy számos európai országban – például Németországban – percenként 50 eurócentért, illetve 1 euróért lehet igénybe venni a Tesla Superchargingot a kihasználtságtól függően.