Az Egyesült Államok bizonyos területein február végén utolsó rohamára indult a tél, komoly havazások, hóviharok voltak egyes államokban.

A napokban már láthattuk, hogy egyesek kiélvezték a dolgot, volt, aki MX-5-ösével lehúzott tető mellett élvezte a „frissítő” menetszelet a hóviharban, másutt viszont jóval kevésbé vidám pillanatokat hozott a télies idő.

A Vermont állambeli I-91-es úton egy országúti rendőr (trooper) épp egy kisebb balesetnél segédkezett, amikor járőrkocsijának fedélzeti kamerája sokkoló képeket rögzített.

a videó a hirdetés után indul

 

Az út túlsó oldalán egy Honda Pilot, azaz a japán gyártó észak-amerikai piacra szánt legnagyobb SUV-ja közeledett, ám a havas-jeges kanyarban odalett a tapadás, az aszfaltról lecsúszó kéttonnás járgányt az árokpart megdobta, majd a járőrtől és az út szélén várokozó Chevrolet-től alig néhány méterre csapódott be.

Szerencsére sem a pillanatokkal korábban még odakint tartózkodó rendőrnek, sem a fekete Chevrolet Colorado utasainak nem esett baja, ám ugyanez nem mondható el a Honda sofőrjéről, aki biztonsági övet sem használt, így kirepült az autójából. Ő a vermonti rendőrség közlése szerint közepesen súlyos sérüléseket szenvedett, míg a vele utazó két kisgyermek „viszonylag könnyen megúszta”, mert legalább őket rendesen, gyermekülésekben, bekötve szállította a szülő.

A vermonti rendőrség a felvétel közzétételével a biztonsági öv használatának fontosságára, valamint a megfelelő sebesség megválasztására kívánta felhívni a figyelmet, hiszen valóban, a relatív gyorshajtás tipikus esetéről van szó: a vezető nem az időjárási és útviszonyoknak megfelelő tempót választott.

Az eset az USA-ban történt, de a fizika nálunk is ugyanígy működik, tehát számunkra is ugyanúgy megszívlelendők a tanulságok.