Hétfő délután kapott bejelentést arról a Magyar Közút, hogy egy hattyú sétál az M0-s autóúton. A jelenetet a forgalomfigyelő kamerák rögzítették, és ahogy a felvételeken is látható, az arra járó autósok nagyon vigyáztak a rossz helyre tévedt madárra.

A szigetszentmiklósi mérnökség útellenőre rögtön a helyszínre sietett. Kiérkezésekor két férfi egy furgonnal próbála a leállósávban tartani a hattyút. Egyszer a komplett forgalmat is megfékezte a szokatlan közlekedő, amikor úgy tűnt, nekifut az elrepülésnek. Próbálkozását siker koronázta, amit tapssal nyugtáztak az emberek.

A Magyar Közút Instagram-oldalán azt írja, úgy tűnik, a hattyú valamiért eltévesztette a „leszállópályát”, de az is elképzelhető, hogy a párját kereste – az előző éjszaka ugyanis egy elütött hattyút találtak a közutasok ezen a szakaszon.

A hattyú az egyik olyan faj, amely alapvetően monogám, kiválasztott párjukkal, együtt raknak fészket, vándorolnak, és nevelik az utódokat. A párok gyakran láthatóak olyan pózban, amelyben egymással szembe fordulva láthatóak, így nyakuk szív alakot formáz. Ezt másolja számos hotel is a bekészített törülközök összehajtásával.

Mivel a közútkezelők „Hattyú a pályán” címmel látták el a videót, akár Palik László is kommentálhatta volna a fenti eseményeket, a 2003-as Brit Nagydíj mintájára: