A Bugatti Chiron ma az egyik legdrágább, leggyorsabb, legerősebb elérhető új autótípus, így árát általában csak nagyjából tudjuk belőni. Nincs online konfigurátor, minden darab egyéni igények szerint készül, de most egy bennfentes fotót küldött a GTBoard Facebook-oldalnak, rajta egy megrendelt Chiron részletes extralistájával. 

Igazi ritkaság ez, érdemes csemegézni a tételekből, amelyek a végén 4.301.450 dolláros (1,349 milliárd forint) vételárrá adódnak össze. 

Így néz ki a világ legdrágább autójának árcédulája minden extrával 1

A legsúlyosabb tétel a külső megjelenést meghatározó fényezés, aminek áráért egy komplett Ferrarit vehetnénk, tokkal-vonóval. A Blue Royal Carbon exterior 69,7 millió forintba kerül, ennyi pénzért bámulhatják a járókelők a kék árnyalatban tündöklő, de festés nélküli karbonból készült karosszériát. 

Így néz ki a világ legdrágább autójának árcédulája minden extrával 2

A Sky view üvegtető sem olcsó, a két fix, tetőbe épített üvegpanel 2,7 centiméterrel több fejteret ad, 19,4 millió forintért. Ezek a legsúlyosabb tételek, de az EB-logók mindenfelé, a beltér apró dekorbetétjeinek színei még összeadnak egy vaskos összeget, a “Lake Blue” biztonsági övekért például 783 ezer forintot kell fizetni. 

Így néz ki a világ legdrágább autójának árcédulája minden extrával 3

A Bugatti Chiron a belső égésű erőforrások korának egyik csúcsteljesítménye. W16-os, bő nyolcliteres motorját négy turbófeltöltővel lélegeztetik. Ez 1500 lóerős csúcsteljesítményt eredményez, legnagyobb nyomatéka pedig 1600 Nm. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre 2,5 másodperc alatt gyorsul. A gázpedált a padlóig nyomva az autó 100 literes tankja 9 perc alatt fogy ki teljesen. 

Így néz ki a világ legdrágább autójának árcédulája minden extrával 4