Február 13-án, azaz vasárnap rendezték az NFL döntőjét, azaz az 56. Super Bowlt. Az esemény évről évre nézőszámrekordokat dönt, nemcsak a helyszínen, de világszerte a tévék előtt is. Az idei döntőt több mint 110 millióan nézték a képernyőkön keresztül, az eseményt közvetítő tévétársaság, az NBC pedig 30 másodpercnyi reklámért 6,5 millió dollárt kért. Ez átszámítva 2 milliárd forint!

A stadionba való bejutás sem volt olcsó mulatság: ha valaki élőben a helyszínen akarta nézni Rams és a Bengals összecsapását, annak legkevesebb 7000 dollárt kellett kicsengetni (2,2 millió forint). Ez az összeg a hét vége felé közeledve egyre csak feljebb kúszott és egy átlagos helyért akár 10 ezer dollárt is elkértek (3 millió forint). És akkor még szó nincs a kiemelt vagy VIP-helyekről. 

Ha pedig valaki a stadion közvetlen szomszédságában akart parkolni, egy parkolóházban, annak ugyancsak 7000 dollárt kellett fizetni egyetlen parkolóhelyért. Kicsit messzebb, úgy másfél kilométeres sétára az átszámítva 1580 milliárd (!) forintból épült SoFi stadiontól, már “csak” 5000 dollárt kellett fizetni (1,5 millió forint) a Hollywood Park Casino garázsában – adta hírül az Inside Edition.

 

Természetesen a stadion saját parkolói már jóval az esemény előtt elfogytak, szóval ott már az utolsó hetekben esély sem volt helyet foglalni. Ezek mellett szinte eltörpül az az információ, hogy az 56. Super Bowlt végül a Los Angeles Rams nyerte, 23-20-ra a Cincinnati Bengalsszal szemben.