Eleve a megszokottnál több fejtörést okoznak a téli hónapok az autósok számára, mivel a jégtelenítés és a motor melegítése miatt néhány perccel hosszabbá válik az indulási procedúra. Egy 19 éves brit fiatalembernek az egyesült királyságbéli Binghamben ez a folyamat még nagyobb kellemetlenséget okozott a január 12-i, hideg reggelen.

Kék Ford Fiestáját igyekezett minél hamarabb kiszabadítani a jég fogságából, de ahogy beindította az autót, hogy bekapcsolja a szélvédőfűtést, megtörtént a baj – amit egy térfigyelő kamera videóra is vett:

Daniel Johnston, az autó egyébként kereskedőként dolgozó tulajdonosa elárulta, 2015-ös évjáratú Fiestája már anélkül is beindul, hogy rá kellene lépnie a kuplungra, ám véletlenül hátramenetben felejtette a sebességváltót, illetve a kéziféket sem húzta be teljesen. Szerinte ez vezetett a balesethez, aminek következtében a szomszéd garázsajtójának csapódott.

Több bulvárlap, köztük a Mirror és a The Sun beszámolója szerint 750 fontos, azaz több mint 300 ezer forintnyi kár keletkezett a szomszéd garázsában. A 67 éves nyugdíjazott rendőr, Nick elmondása szerint nem haragszik az ifjú sofőrre, mivel egy szimpla hibát vétett, ami bárkivel előfordulhat az életben.

Johnstonnak ugyan megengedte idős szomszédja, hogy a kocsibeállóján parkoljon, elmondta, a történtek után nem valószínű, hogy ismét oda fog állni.