Január végén óriási szerencséje volt egy ausztrál autósnak, hogy fedélzeti kamerája csak azt rögzítette, ahogyan az előtte haladó Toyota Hiluxról leszakad a vonóhorog, majd a szélvédőjébe csapódik, mert sokkal nagyobb baj is történhetett volna.

Ahogyan az a Dél-Ausztráliában készült felvételen kivehető, mindössze néhány másodperc telt el a két történés között, amíg végigpattogott az úton a vonóhorog, mielőtt a levegőbe emelkedve áttörte volna a szélvédőt, ami nemcsak megrepedt, de egy óriási lyuk is keletkezett rajta – így mozdította el a kamerát is.

a videó a hirdetés után indul

 

Ha az autóban ülőket találta volna el a vonóhorog, halálos kimenetele is lehetett volna a balesetnek – írja az eset kapcsán a Carscoops. Így a sofőr néhány, az üvegszilánkok által okozott vágási sérüléssel megúszta a kellemetlen incidenst, viszont azóta is keresi a közösségi médiában a Hilux tulajdonosát, aki a helyszínre érkező hatóságok szerint valószínűleg észre sem vette, hogy leesett a vonóhorga.

A Toyota tulajdonosa mellett egyelőre azt is homály fedi, miért szakadt le a vonóhorog, de elképzelhető, hogy a hanyag rögzítés áll ennek hátterében.