Nemcsak a vétlen autóst nem nézte meg, hogy megsérült-e, még barátnőjét is szemrebbenés nélkül otthagyta összetört autójában R. József, amikor a piros lámpán áthajtva balesetet okozott – írja Facebook-bejegyzésében a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A 22 éves férfit a bíróság eltiltotta a vezetéstől, ennek ellenére mégis autóba ült január 27-én éjjel. R. József a Kőbányai úton éjfél után látta meg az igazoltató rendőröket. Amikor ki akarták inteni a forgalomból, a záróvonalon megfordult és nagy sebességgel a Könyves Kálmán körút felé vette az irányt, ahol a tilos jelzés ellenére a kereszteződésbe hajtott és ott összeütközött egy szabályosan közlekedő gépkocsival.

A sofőr kiugrott az autójából, és futva próbált elmenekülni a Népliget felé, de a X. kerületi járőrök utána rohantak, a közelben lévő TEK munkatársai pedig mikor észlelték az intézkedést, elállták a menekülő útját. Utol is érték és elfogták a férfit, aki még ekkor sem adta fel: próbált szabadulni a rendőrök fogásából, de az egyenruhások megbilincselték és előállították a kerületi rendőrkapitányságra. A balesetben senki nem sérült meg.

A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály nyomozói R. Józsefet cserbenhagyás és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztették letartóztatásának indítványozását.